29 Aralık 2012 Cumartesi

Yollara Düştüm

Dün vize işlemleri ile geçti. Hindistan Büyükelçiliği vize başvurularını saat 10.00-11.30 arasında kabul ediyor. başvuru sırasında meli durumunuzu gösterir bir belge istiyorlar. Yine ne tür vize istediğinizi belirtmeniz gerekiyor (tek giriş, çoklu giriş,vs). Saat 17.00 de pasaportunuzu teslim ediyorlar. Yani aynı gün vizenizi alabiliyorsunuz.
Bugün yola çıkıyoruz. Pazar sabah kahvaltısını İran'da yapmayı planlıyoruz. Bakalım bizim kahvaltımızla aralarında ne tür farklar var.
Hindistan'a ulaşana dek bir kaç gün (yaklaşık 4 gün) yazı yazamayacağım. Sonraki yazımda size yolculuk sürecinin detaylarını anlatacağım.

27 Aralık 2012 Perşembe

Hazırlık İşlemleri


Gezi hazırlıklarına başladığımızda oldukça zorlandım. Bir sırt çantasının içine her şeyi doldurmak gerekiyordu. Bu fazla eşya almamak, özellikle de topuklu ayakkabılarımı yanıma alamayacağım anlamına geliyordu. Ne yapalım artık, katlanacağım…J Mutlaka çantada bulunması gereken şeylerden biri, belki de en önemlisi başörtüsü. Bu İran'dan geçerken gerekli olan şeylerin en başında yer alıyor. Havanın da soğuk olduğunu düşünürsek, tümüyle sağlığımızı düşünüyorlar. ..Hindistan’ın güneyinde denize gireceğimiz için mayolarımızı da yanımıza aldık elbette.
Gezimizde Türkiye-İran-Pakistan-Hindistan yolunu izleyeceğiz. Türkiye’ye İran ve Pakistan vize istemediği için sadece Hindistan vizesi almamız gerekiyor. Vize işlemlerinin kısa sürede tamamlandığı söylendi, yarın neler olacağını göreceğiz. Yolculuk için ilk adresimiz Ankara Hindistan Büyükelçiliği. 

26 Aralık 2012 Çarşamba

BAŞLANGIÇ

"Çok yaşayan mı bilir, çok gezen mi" demiş atalarımız. Her birimizin hayatında görmeyi çok istediği, düşlediği yerler vardır. Ben bir kıtayı, Asya kıtasını görmeyi düşlüyorum. Bunun ilk adımını bir kaç yıl önce, Çin'in Şangay kentine giderek başlatmıştım. O dönem aktif çalışma hayatım devam ettiği için bu gezi bir kaç günle sınırlı kalmıştı. Şimdi emekliyim ve zaman sınırım yok.
Eşimle birlikte yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Biraz macera katalım dedik veeeee...Merhaba karayolu...
Yolculuk süresince karşılaşacağım olayları, ilginç durumları yazmaya çalışacağım...
İlk bilgi olarak sonraki yazımda yolculuğun hazırlık sürecinden söz edeceğim.